Changing Rooms viewers are VERY divided over living room with a ‘Mr Blobby’ colour scheme

‘It looks like a Battenberg cake!’ Changing Rooms viewers are VERY divided over ‘granny chic’ living room with a ‘Mr Blobby’ colour scheme (and the owners admit they’ll ‘rein it in’ once the cameras leave)

  • Rebooted Changing Rooms returned last night for a second series and the results were as zany as ever
  • Laurence Llewelyn-Bowen and guest designer Whinnie Williams visited neighbours in Tunbridge Wells, Kent
  • One couple were given a ‘granny chic’ living room complete with a bold yellow, pink and green colour scheme
  • Some viewers were not convinced and compared the room to ‘Mr Blobby’ and a ‘Battenberg cake’ 

Advertisement

Changing Rooms viewers were stunned by a ‘Battenberg cake’ inspired living room transformation on last night’s episode. 

The rebooted home makeover show, fronted by Laurence Llewelyn-Bowen, returned for a second series on Channel 4 – and the results were as zany as ever. 

Llewelyn-Bowen and guest designer Whinnie Williams visited neighbours in Tunbridge Wells, Kent, to renovate two living rooms in 48 hours. 

One was given a maximalist makeover complete with clashing wallpapers, bright blue paint, and vibrant orange storage. The other was based on ‘granny chic nostalgia’ and had a bold yellow and pink colour scheme that proved more divisive. 

‘What have #changingrooms done to this poor couples house. I’m waiting for mr and mrs blobby to walk through the door,’ one viewer tweeted. 

The rebooted Changing Rooms, fronted by Laurence Llewelyn-Bowen, returned for a second series on Channel 4 - and the results were as zany as ever. Llewelyn-Bowen and guest designer Whinnie Williams visited neighbours in Tunbridge Wells, Kent, to renovate two living rooms in 48 hours. Pictured, Lotte and Eddie's double-fronted living room before the makeover

The rebooted Changing Rooms, fronted by Laurence Llewelyn-Bowen, returned for a second series on Channel 4 – and the results were as zany as ever. Llewelyn-Bowen and guest designer Whinnie Williams visited neighbours in Tunbridge Wells, Kent, to renovate two living rooms in 48 hours. Pictured, Lotte and Eddie’s double-fronted living room before the makeover

The living room makeover was based on 'granny chic nostalgia' and had a bold yellow and pink colour scheme that proved divisive. Designer Whinnie Williams added yellow walls, pink furniture and touches of green for a truly retro finish

The living room makeover was based on ‘granny chic nostalgia’ and had a bold yellow and pink colour scheme that proved divisive. Designer Whinnie Williams added yellow walls, pink furniture and touches of green for a truly retro finish 

Eddie and Lotte were wide-eyed when they were shown their living room for the first time, pictured. While they liked elements of the design like the built-in storage, they admitted they would be toning down other elements because it was too 'trippy'

Eddie and Lotte were wide-eyed when they were shown their living room for the first time, pictured. While they liked elements of the design like the built-in storage, they admitted they would be toning down other elements because it was too ‘trippy’

Viewers compared the bold pastel colour palette to a Battenberg cake, while others said it looked like Mr Blobby's home

Viewers compared the bold pastel colour palette to a Battenberg cake, while others said it looked like Mr Blobby’s home

Another posted: ‘#changingrooms if anyone painted my sitting room barbie pink and yellow and thought it was appropriate to add asparagus green I wouldn’t be responsible for my actions…what a bloody mess @Channel4.’

A third wrote: ‘Unpopular opinion but the pink battenburg living room on #changingrooms is absolutely stunning. Granny chic all the way.’

Parents Eddie and Lotta had moved onto the street six months ago wanted to put their own stamp on the 1930s family home. 

The double aspect front room was spacious but lacked cohesiveness – and colour.

‘The dysfunctional knocked through family room didn’t work as one space. It was dull. It was drab. It was dreary,’ Laurence said. 

The couple trusted friends and neighbours Charlotte and Stuart with transforming the space by bringing in daring designs and eye-catching colour palettes. 

The double aspect front room was spacious but lacked cohesiveness - and colour. 'The dysfunctional knocked through family room didn't work as one space. It was dull. It was drab. It was dreary,' Laurence said. Pictured, the living room before

The double aspect front room was spacious but lacked cohesiveness – and colour. ‘The dysfunctional knocked through family room didn’t work as one space. It was dull. It was drab. It was dreary,’ Laurence said. Pictured, the living room before

Parents Eddie and Lotta had moved onto the street six months ago wanted to put their own stamp on the 1930s family home. The couple trusted friends and neighbours Charlotte and Stuart with transforming the space (pictured before)

Parents Eddie and Lotta had moved onto the street six months ago wanted to put their own stamp on the 1930s family home. The couple trusted friends and neighbours Charlotte and Stuart with transforming the space (pictured before) 

The couple live in a large 1930s detached house, pictured, and wanted to draw on the time period for inspiration in the design

The couple live in a large 1930s detached house, pictured, and wanted to draw on the time period for inspiration in the design

Neighbours Stuart and Charlotte, pictured, were not convinced Lotte and Eddie would be 100 per cent sold on the design

Neighbours Stuart and Charlotte, pictured, were not convinced Lotte and Eddie would be 100 per cent sold on the design

Whinnie, who is known for her vintage inspired designs, led the couple to a yellow and pink scheme with patterned wallpaper and matching curtains. 

Stuart was not convinced his friends would be happy. ‘I’m worried there’s way too much yellow, and way to much pink,’ he said, ahead of the reveal. 

Charlotte agreed: ‘[I’m not sure] Lotte and Eddie will be able to relax amongst the fairly large amount of colour. We’ll have to wait and see.’

Stuart added: ‘There are many positives but I’m pretty sure we’ll be back here with a paint brush before too long.’ 

Describing the new aesthetic, Laurence said: ‘Whinnie has put her own glamorous, sweet and sugary spin on 1930s nostalgia to create a bright family space. She has gone all out on texture, scale and colour to unite the two rooms while giving each a clearly defined purpose.’ 

Describing the new aesthetic, Laurence said: 'Whinnie has put her own glamorous, sweet and sugary spin on 1930s nostalgia to create a bright family space. She has gone all out on texture, scale and colour to unite the two rooms while giving each a clearly defined purpose.' Pictured, the room after the makeover

Describing the new aesthetic, Laurence said: ‘Whinnie has put her own glamorous, sweet and sugary spin on 1930s nostalgia to create a bright family space. She has gone all out on texture, scale and colour to unite the two rooms while giving each a clearly defined purpose.’ Pictured, the room after the makeover

Explaining her thought process, Whinnie said: 'The house being 1930s, I really wanted to use nice pastel colours. But what I've tried to do is I've swapped the colour palette around in each room to zone each room but they still feel united'

Explaining her thought process, Whinnie said: ‘The house being 1930s, I really wanted to use nice pastel colours. But what I’ve tried to do is I’ve swapped the colour palette around in each room to zone each room but they still feel united’

Homwoevers Lotte and Eddie loved the choice of the pink sofa, the green built-in cupboards and the flexible dining table. They confessed the shade of pink is 'bolder' than what they have chosen for themselves

Homwoevers Lotte and Eddie loved the choice of the pink sofa, the green built-in cupboards and the flexible dining table. They confessed the shade of pink is ‘bolder’ than what they have chosen for themselves

Eddie and Lotte were wide-eyed when they were shown their living room for the first time. 

‘It feels so much bigger,’ Eddie said. Lotte agreed: ‘It feels like a different space. I don’t feel like we’re in our room.’

Explaining her thought process, Whinnie said: ‘The house being 1930s, I really wanted to use nice pastel colours. But what I’ve tried to do is I’ve swapped the colour palette around in each room to zone each room but they still feel united. 

‘The fireplace obviously had to be pink and yellow. The little nods to the deco era. I was trying to bring back granny chic nostalgia but make it feel really fresh. I wanted to give you a really grown-up lounge and set the tone for each room.’

Viewers were up in arms over the redesign and compared the colour scheme to sweets, Mr Blobby and Battenberg cake

Viewers were up in arms over the redesign and compared the colour scheme to sweets, Mr Blobby and Battenberg cake 

The couple loved the choice of the pink sofa, the green built-in cupboards and the flexible dining table. They confessed the shade of pink is ‘bolder’ than what they have chosen for themselves. 

Whinnie admitted Charlotte and Stuart had been ‘worried’ for most of the experience. 

Ultimately the couple weren’t fully convinced and confessed they might pare back the bold living room.  

Away from the designer, Lotte added: ‘We’re pretty speechless. We’re relieved, excited. We’re shocked it’s pretty full-on, pretty trippy… I think we might rein it back a little bit.’

Other viewers insisted they loved the 'retro' design and were fans of Whinnie's signature 'granny chic' aesthetic

Other viewers insisted they loved the ‘retro’ design and were fans of Whinnie’s signature ‘granny chic’ aesthetic

Source

Related posts